Det finnes et bredt tilbud av smykker for menn. Man trenger heldigvis ikke å tenke i trange båser hvor man deler inn smykker for “menn” og “kvinner”.

Alle er i sin fulle rett til å bruke akkurat hva de vil av halskjeder, armbånd, øredobber og ringer, og nå går vi en tid i møte hvor menn i økende grad gjør akkurat dette!

Tradisjonelt har det vært et magert utvalg av smykker for menn, men den tid er heldigvis forbi. Stadig flere smykker seg opp med halskjeder i lær, sølv eller gull, og bruker øredobber og ringer. Og hvorfor skulle de ikke det? En flott mann blir bare enda flottere med et stilig tilbehør.

Mansjettknapper

Tradisjonelt brukte menn mansjettknapper når de skulle pynte seg. En mansjettknapp er en knapp som brukes for å lukke et skjorteerme, og hadde, (og fortsatt har i dag), status som smykke. Mansjettknapper kan lages i en rekke ulike materialer, som glass, stein, lær, metall, edelmetall eller en kombinasjon av en eller flere av disse. Mansjettknapper kan kun brukes på skjorter og jakker som er beregnet på dette, det vil si uten knapper i ermene.

De første mansjettknappene dukket opp på 1600-tallet, og fulgte utviklingen til herreskjorten. Først på 1920-tallet ble mansjettknappen så populær som den er i dag. Den ble tilgjengelig i en rekke ulike design og farger, og ga rom for å eksperimentere med stil og uttrykk.

Klokke

Klokken har også tradisjonelt vært en form for smykke for mannen. Armbåndsurene ble populære på 1920-tallet. Armbåndsuret, eller klokken, tok over for lommeuret, og ble i større grad et smykke med estetisk verdi. Tidlig på 1900-tallet ble armbåndsuret ansett for å være noe som kun kvinner bar, men dette endret seg etter 1. verdenskrig da soldatene oppdaget at det var upraktisk med lommeur ute i felten. I dag finnes det en skare klokkedesignere som lager flotte kreasjoner og kunstverk av det tradisjonelle armbåndsuret.